Friptura de porc si cartofi la cuptor, cu sos de ceapa caramelizata

de Merisor in Porc, 7 Feb 2015 | 8488 vizualizari

 

Ador sosul de ceapa caramelizata, este usor, dulce-picant-acrisor!
Imi place sa-l asortez la diverse fripturi si de asemeni la cartofi.

 

INGREDIENTE

  • Pentru friptura:
  • 1kg carne de porc: muschi + pulpa
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • 1oo ml ulei
  • 100 gr unt
  • 100 ml vin rosu
  • Pentru cartofi:
  • 500 gr cartofi albi
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • 30 ml ulei de masline
  • 50 gr unt
  • Pentru ceapa caramelizata:
  • 50 gr unt
  • 2 cepe mari, rosii
  • 1 lingura zahar
  • piper
  • 1 lingura otet balsamic
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc si cartofi la cuptor, cu sos de ceapa caramelizata:

Carnea de porc am pregatit-o la tigaie cu capac, la foc incet.

Crestam carnea, o intepam din loc in loc, o ungem cu ulei si o asezonam cu sare si condimente.

O dam la rece cateva ore.

Dupa ce s-a odihnit suficient, punem untul si restul de ulei intr-o tigaie incapatoare, asezam carnea, acoperim tigaia cu capac si o lasam la foc mic spre mediu, intorcand-o din cand in cand de pe o parte pe alta.

Periodic o mai stropim si cu vin, pentru a se fragezi.

O lasam pe foc pana cand se va rumeni frumos si se va patrunde bine.

Pentru cartofi, curatam si spalam cartofii, ii feliem pe lungime in patru sau in sase, dupa cum sunt de mari si ii asezonam cu sare si busuioc.

Ungem o forma antiaderenta cu unt, asezam cartofii si ii dam la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade, sau pana cand se vor rumeni frumos pe deasupra.

Pentru ceapa caramelizata, punem intr-un vas pe foc untul la topit si calim in el ceapa taiata julien.

Presaram si putina sare peste ceapa.

Cand ceapa devine translucida, adaugam zaharul si il amestecam bine printre ceapa sa se topeasca uniform

Dupa topirea zaharului adaugam otetul si putin piper si mai lasam ceapa pe foc 5 minute.

Asezam carnea si cartofii pe un platou si turnam ceapa caramelizata deasupra lor.

Servim cu muraturi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc si cartofi la cuptor, cu sos de ceapa caramelizata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

mihaelar63 1

10.02.2015, 23:25

Durere ))

Bya Ralu 1

05.04.2015, 06:33

cat de bine arata

-Licurici- 1

26.06.2015, 17:47

Cat imi place ceapa caramelizata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc cu sos de usturoi